offline KIhívás fiataloknak - Nyári programsorozat tizenéveseknek.


Gyertek ki a városba! Sportoljunk, alkossunk, sétáljunk és legyünk újra együtt!

Majdnem két hónapon keresztül heti programmal várjuk a 12-18 év közötti fiatalokat a Nyitott kapuk eseményre. Több kolozsvári magyar civil szervezt, egyesület úgy döntött, hogy a nyáron különböző foglalkozásokat szervez, amelyek célja, hogy újra megtapasztalhassátok a közösségi élményt, a számítógép képernyőjén túl létező világot. 

A hetente frissülő program sporttal, kézműves tevékenységekkel, drámajátékkal, fotóoktatással, Geocaching kincskereséssel, városfelfedező és botanikuskerti sétákkal, cserkészkedéssel vár.

A foglalkozások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek! 

Minden héten csütörtöktől vasárnapig lehet regisztrálni a következő hétre.

REGISZTRÁCIÓ 

A programokra hozd magaddal a kinyomtatott, szüleid és általad aláírt nyilatkozatot! 

 

NYILATKOZAT



Foglalkozások:


Sétálj a Korzoval! 

Görgetés, kattintás, visszaigazolás, s két nap múlva hozza is a futár a megrendelt cipőt, ruhát, könyvet vagy tulajdonképpen bármit, amiről egy kép alapján eldöntöttük, hogy megvesszük. Egyszerű, de bizony zsákbamacska! Ha kíváncsi vagy, hogy régen ez miként zajlott le, azaz hogyan vásároltak, öltözködtek és persze szórakoztak a 200 évvel ezelőtt élt kolozsváriak, gyere el a sétánkra! Megnézzük, hol tartották a bálokat, bepillantunk a régi újságok hirdetéseibe, szó lesz tűzijátékot készítő cukrászról, parfümőrről és díszpolgárrá választott cipészről is. A végén pedig nem fog elmaradni az élőkép sem. S kérdeznéd, hogy mi az élőkép? Hát egy élő kép! Mi visszük a festményt, a kelléket, ti pedig a szereplőjévé válhattok! 

További részletek a heti programban.


SPORTUDVAR

Református Kollégium udvara

A nyár folyamán röplabdázásra, strandröplabdázásra, focira, tollasra, asztaliteniszre, teniszre, kosárlabdázásra várunk! A sportágakat hetente jelöljük ki, a későbbiekben pedig megkapjátok a sportesemény idejét és helyszínét. Gyertek mozogni, versenyezni és pontokat szerezni!

 

CSERKÉSZ-UDVAR

Kolozsvári Református Kollégium 


Ha szeretsz ismerkedni, kacagni, közösségi játékokat játszani, várnak a cserkészek! Minden pénteken várunk a Refi udvarára, ahol a játékok mellett megismerheted majd a cserkészet történetét is. 

 

 

 

KÖZÖSSÉGIJÁTÉKOK-UDVAR

Báthory István Elméleti Líceum udvara - Kogălniceanu/Farkas utca 2. szám

Játszani jó! Közösen játszani pedig még jobb! Hozd a barátaidat és mi minden másról gondoskodunk. A foglalkozások hetente kedden, szerdán és csütörtökön 16.00 órától 20.00 óráig zajlanak, a Báthory István Elméleti Líceum udvarán. Lehet ismerkedni, csapatépítő játékokat játszani, érdekes mozgás-gyakorlatokat elsajátítani. Társasjátékok is lesznek (pl: sakk, kártyajátékok, stb.), de te is hozhatsz bármi más játékot. 


DRÁMAUDVAR

Báthory István Elméleti Líceum udvara - Kogălniceanu/Farkas utca 2. szám

Minden héten szerdán, csütörtökön és pénteken zajlanak a foglalkozások 16.00 órától 20.00 óráig. Szakképzett foglalkozásvezetőkkel lehetőségetek lesz betekintést nyerni a színház világába, akiktől improvizációs, koncentrációs, csapatépítő, mozgásos gyakorlatokat tanulhattok. Lehetőségetek lesz egy rövid színházi jelenet megtanulására és előadására is, amit az utolsó két hétben bemutathattok! 


KREATÍV UDVAR

1989 December 21/Magyar utca 78. szám

A foglalkozások minden héten hétfőn, kedden és szerdán 16.00 órától 20.00 óráig zajlanak. Itt lehetőségetek lesz szabadon festeni, rajzolni! Mi biztosítjuk az akrilt, temperát, filceket, grafitot, valamint a papírt, kartont, fát, vásznat, hogy a bennetek rejlő művész kibontakozhasson. Minden héten lesznek foglalkozásvezetők is, akiktől megtanulhatjátok, a graffiti technikáját, az emberábrázolást, a textilfestést, bogozást stb. 

 

FOTÓ-FILM UDVAR

Sapientia EMTE Kolozsvári Kara - Calea Turzii/Tordai út 4. szám

Fényképezőgépekkel, kamerákkal, telefonokkal elő! 

A rendezvény ideje alatt minden hétfőn a kolozsvári Sapientia Média Tanszékének különböző tevékenységeivel ismerkedhettek meg. Filmes-fotós workshopokkal nyerhettek betekintést a filmforgatások világába, de azt is megtudhatjátok, mire érdemes odafigyelni egy jó Insta-fotó elkészítésénél.


TERMÉSZETBÚVÁRKODÁS

Ha meguntál már a virtuális világban élni, a számítógépek előtt görnyedni, akkor tarts velünk a Botanikuskertbe! A lombok hűvösében mesélünk majd a növényekről!


GEOCACHING

Kincsvadászat!
Izgalmas nyomozás vár rátok ezen a szabadidős tevékenységen. Keressétek a Geocaching foglalkozást, s ha megismeritek miből áll, a nagyvilágban is lehetőségetek lesz akármikor geoládákat keresni.



 

EGÉSZSÉGÜGYI UDVAR

Apáczai Csere János Elméleti Líceum udvara

 

ÉletmentŐ - avagy amiről bioszórán sem beszélünk.

Változik a tested, kérdéseid vannak. Otthon nincs kitől vagy szégyelled megkérdezni? Esetleg szeretnéd tudni mit tegyél, ha balesetet vagy eszméletlen embert látsz az utcán? Idén nyáron megtanítunk életet menteni és nemcsak. Beszélgessünk tabuk nélkül, őszintén, mert ez nem a suli. Itt te kérdezel, mi válaszolunk.

Megjegyzések

  1. Ma személyes oko miatt nem tudunk részt venni a cserkészprogramon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben. Továbbítottuk a cserkészeknek. Köszönjük, hogy jeleztetek!

      Törlés
  2. A záróbulira személyes okok miatt nem érünk el. Köszönjük a lehetőséget, hogy néhány alkalmon ott lehettünk. Sajnáljuk, hogy nem közölték időben az elmaradt programokat. Minden jót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Betonkeverők!
      Örvendünk, hogy résztvettetek azokon a programokon, amelyeken tudtatok!

      A programot hétről hétre közöltük. Ez változott aszerint, hogy az udvarok gazdái ott tudtak-e lenni. Ezt mindig közzétettük legkésőbb az előtte levő pénteken. Amennyiben más változás volt, igyekeztünk e-mailen értesíteni az érintetteket. Ha nem jutott el hozzátok az információ, elnézést kérünk.

      Reméljük ennek ellenére, amikor itt voltatok, mégis jól telt!

      Törlés

Megjegyzés küldése